Ingrediente: 1 kg midii, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 1 legatura patrunjel, 2 cepe verzi, 150 ml vin alb, 250 ml smantana, 250 ml supa de pui sau peste, curry, sofran, sare, piper, ulei de masline, unt
Mod de preparare:
Se curata midiile bine de alge si eventualele impuritati cu o perie de sarma, se trec prin doua jeturi de apa. Aveti grija sa eliminati si acele fire paroase care ies din scoica. Daca aveti neplacerea ca unele scoici sa fie deschise le aruncati, asta insemnand ca midiile erau moarte. Trecem la urmatoarea etapa. Se taie ceapa cubulete si pune intr-o oana incapatoare la calit cu ulei de masline. Zdrobim cateii de usturoi peste ceapa, adaugam 1 lingura de curry si mai lasam 1 minut. Se toarna vinul deasupra, iar in momentul in care se evapora alcoolul adaugam scoicile si 1 lingura de unt. Dupa ce se deschid scoicile si s-au inabusit in amestecul de vin, ceapa si usturoi le scoatem deoparte pentru cateva minute. Peste amestecul de vin se adauga smantana si supa (eu am folosit de pui intrucat nu am avut de peste). Amestecam bine pana se incorporeaza si adaugam scoicile. Lasam sa fiarba la foc mic timp de cateva minute. Intre timp taiem ceapa verde si patrunjelul care se adauga peste supa noastra impreuna cu un praf de sofran, sare si piper dupa gust.
Aceasta este reteta mea de supa cu midii.. De vis!!
Bine mai arata.......mmmmmmmmmmm........de ce ne ispitesti cu asa bunatati Diana, nu iti este mila de noi!?
RăspundețiȘtergereOf Suzane!! Data viitoare fac o oala mai mare sa te chem la masa!! :*:*
RăspundețiȘtergereAdor orice preparat cu scoici !!! ;)
RăspundețiȘtergereasemeni!
ȘtergereASa sa faci, sa nu uiti..... sigur eu nu uit :P, :))
RăspundețiȘtergereNici eu nu uit! pup
ȘtergereMoaaaaama, ca buna a fost :P... bravo Diana!!!!
RăspundețiȘtergereMs Irina!! Pup!
Ștergere